Politiaktion flytter fokus fra Makedoniens politiske krise

Makedonsk politi udfører i øjeblikket en aktion imod en angivelig terrorgruppe i Kumanovo. Den politiske krise er dermed flyttet ud af mediebilledet.

Makedonien flag

En større politistyrke har siden i morges bekriget en terroristgruppe fra et naboland, sagde talsmand for politi- og indenrigsministeriet, Ivo Kotevski, i en ultrakort pressebriefing for lidt siden. Han ønskede ikke at fortælle yderligere, fordi aktionen i Kumanovo ikke er afsluttet.

Allerede tidligt i morges viderebragte medierne videoklip af skyderier i Kumanovo og rygter om uskyldige civiles dødsfald. Især på de sociale medier har historier om albanske civile ofre cirkuleret heftigt.

Den angivelige ”terrorgruppe fra et naboland” sættes naturligt i forbindelse med det overfald på en politistation, som ifølge myndighederne fandt sted for et par uger siden.

De selv samme sociale medier svømmer over med advarsler fra borgere i Makedonien, såvel albanere som makedonere, at man ikke bør ”gå i fælden”. Regimet er angiveligt interesseret i at flytte fokus fra det oprør, der i de seneste dage har ulmet i Skopje. Det mere end antydes, at regimet selv står bag ”terrorgruppen” i Kumanovo.

Mens der fortsat er tvivl, om overfaldet på politistationen overhovedet har fundet sted, så er der dog ingen tvivl om, at der i øjeblikket står et mindre slag i Kumanovo. Hvem der bekriges, og om der er civile ofre, er uklart.

Myndighederne og hospitaler melder om sårede politifolk. USA’s ambassade mener at vide, at der er dødsfald.

"Politiaktion flytter fokus fra Makedoniens politiske krise" blev sidst opdateret: 12. august 2019 af John Petersen
Dette indlæg blev udgivet i Makedonien, Politisk krise i Nordmakedonien 2015-2017 og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

1 Response to Politiaktion flytter fokus fra Makedoniens politiske krise

  1. avdyl skriver:

    Der er 5 der døde fra det albanske side inkl.en pige på 8 år.

Skriv en kommentar