EU-Parlamentsvalg: Håber du på en liberal EU-Kommissionsformand? Så skal du stemme socialistisk

eu-parlament
2009-EU-Parlamentets sammensætning. Grafik: Ssolbergj. Creative Common Licens, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Jeg er taknemmelig, om nogen kan pege på fejl i dette ræsonnement, som er stykket sammen af diverse kommentatorers formodninger i den seneste tid:

Måske er det ikke slet så problematisk for Venstrefolk, som jo i årevis har været kernen i den nationalkonservative danske regering. Men antager vi et øjeblik, at der er Venstrevælgere, der fortsat regner sig for liberale, så bør de vistnok stemme socialistisk.

Sagen er, at Barroso står til genvalg, hvis højrefløjen får et godt valg ved EU-Parlamentsvalget. Den liberale gruppe (herunder Venstre) vil stemme for Barroso, hvis ingen modkandidater har meldt sig.

Chancen for at en liberal kandidat melder sig på scenen kan opstå, hvis der først melder sig en socialistisk modkandidat til Barroso. Det vil i givet fald nok være Nyrup, der melder sig. Hvis det sker, vil den liberale gruppe nemlig med stor sandsynlighed blive udslagsgivende i et eventuelt valg mellem den konservative Barroso og den Socialdemokratiske Nyrup.

I en situation, hvor den liberale gruppe har så stor indflydelse, kan den lige så godt tage sig godt betalt. Og hvorfor så ikke stille med en liberal kompromiskandidat?

Summasummarum: hvis du gerne ser en liberal EU-Kommissionformand, så ligger chancen i at stemme socialistisk – altså på SF eller Socialdemokraterne. Eller hvad?

Læs også: EU-parlamentsvalg: lav deltagelse et sundhedstegn

"EU-Parlamentsvalg: Håber du på en liberal EU-Kommissionsformand? Så skal du stemme socialistisk" blev sidst opdateret: 12. august 2019 af John Petersen
Dette indlæg blev udgivet i EU og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar