Sociale bedragere bør kunne snyde for højere beløb

Det bør være muligt for sociale bedragere at bedrage for langt højere beløb. Det er nødvendigt, hvis skattesnydere og sociale bedragere skal ligestilles, så også sociale bedragere kan opnå amnesti.

Foto: CafeCredit under Creative Commons Licens CC 2.0

Kommunerne får et IT-baseret sladresystem. Det vil kunne udpege, hvor kommunerne skal lede efter sociale bedragere. Man har allerede hentet en hel million hjem i Hvidovre, fortæller Jyllandsposten, og man forventer at de elektroniske sladrehanke kan føre til inddrivelse af et trecifret millionbeløb.
Systemet vil eksempelvis kunne sladre, hvis fire vellønnede mænd bor i samme lille lejlighed. Intet galt i det. Men det vil muligvis dække over, at mændene reelt bor andetsteds, hvor deres respektive kærester kan hæve højere sociale bidrag, fordi de tæller som enlige mødre med en lav husstandsindkomst.

Nyheden falder sammen med, at skattemyndighederne endelig har fået udleveret oplysninger fra bankerne, der gør myndighederne i stand til at finde skattesnydere i størrelsesorden 1000 milliarder. Denne historie kommer fra DR.

Et bredt flertal i Folketinget – dog ikke Socialdemokraterne – vil give amnesti til skattesnydere, der i 2011 melder sig selv. Riget fattes hurtige penge, må man forstå, så man er parat til at give rabat, når blot pengene kommer hurtig hjem.

Men riget fattes også retfærdighed, så det bør i fremtiden være muligt for de sociale bedragere at bedrage i størrelsesorden 1000 milliarder, så de har noget at handle med.

"Sociale bedragere bør kunne snyde for højere beløb" blev sidst opdateret: 12. august 2019 af John Petersen
Exit mobile version